fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μιλούσα με ένα σύμβουλο αλλά μου τα είπε πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, θα προτιμήσω τον άλλο που μου είπε ότι όλα είναι απλά! Σωστά;

Το παρόν άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο “10+1 ερωτήσεις για το ΕΣΠΑ 2014-2020” του Γιώργου Ραλλάκη, που εκδώσαμε το 2014 και διανεμήθηκε δωρεάν σε πάνω από 5000 ηλεκτρονικά και 500 έντυπα αντίτυπα.

Θα ξεκινήσουμε πάλι λέγοντας ότι τα προγράμματα είναι μια ιδιαίτερη δια­δικασία με δικούς της κανόνες, τους οποίους θα πρέπει γνωρίζετε πριν ξε­κινήσετε τη συμμετοχή σας σε αυτή. Με λίγα λόγια θα πρέπει να γνωρίζετε που πάτε να “μπλέξετε”.

Ο ρόλος του καλού συμβούλου περιλαμβάνει την ενημέρωση σας για το τι σημαίνει να συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει να σας πει για τις δι­αδικασίες του προγράμματος, τους ελέγχους, τις πληρωμές κτλ., να σας πει για τα χρονοδιαγράμματα που δίνουν τα προγράμματα, για τις καθυστερή­σεις που εμφανίζουν κάποιες φορές και τι σημαίνουν όλα αυτά για εσάς, τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσετε, κτλ.

Πολλές φορές ακούμε από πελάτες μας “δηλαδή προσπαθείτε να μας πείσε­τε να μην συμμετέχουμε;” η απάντηση είναι πάντα η ίδια, “προσπαθούμε να σας ενημερώσουμε για τι μπορεί να γίνει ώστε να πάρετε την απόφαση για το αν θα συμμετέχετε ή όχι όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι.”

Επίσης, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε ξεκάθαρο από την αρχή ότι είναι δουλειά μας να λύσουμε όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν στη διάρκεια του προγράμματος.

Από τη δική μας την πλευρά, η τιμή που δίνουμε για να αναλάβουμε ένα πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίλυση όλων των “προβλημάτων” που θα προκύψουν με τον φορέα διαχείρισης του προγράμματος στην διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου (μέχρι την είσπραξη της επιδότη­σης) αλλά για εμάς η υποχρέωση αυτή περιλαμβάνει και την περίοδο που έχει δικαίωμα ο φορέας να κάνει έλεγχο στην επιχείρηση σας και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η οποία συνήθως είναι τρία χρόνια. Εμείς αναλαμβάνουμε την ολοκλήρωση τυχόν ελέγχων για το διάστημα αυτό, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Το παρόν άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο “10+1 ερωτήσεις για το ΕΣΠΑ 2014-2020” του Γιώργου Ραλλάκη, που εκδώσαμε το 2014 και διανεμήθηκε δωρεάν σε πάνω από 5000 ηλεκτρονικά και 500 έντυπα αντίτυπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.